Stine Opedal - my life!
18.11.2013

Tanker om det å være "flaskemamma"

14:00 i Baby

Tenkte eg skulle skrive litt om mine meininger, tanker og erfaringer om det å være "flaskemamma". Då Sander blei født og vi låg på sjukehuset i Odda sleit eg veldig med å klare å få Sander til å ta venstre bryst. Kjente at dette blei veldig slitsomt allerede då, men satt meg et mål om at detta skulle vi klare. Til å begynne med så måtte eg bruke skjold på venstre sida der eg sleit, og dette blei også ein irritasjon etter hvert. Då tok eg meg sjøl i nakken, beit det i meg at det var veldig ubehagelig uten skjold, og la Sander inntil heilt til han tok brystet uten. Detta funka veldig bra. Då Sander var rett over 2 måneder gammel merka eg at melkeproduksjonen begynte å ned. Han ville ikkje ligge lenge, og virke absolutt ikkje fornøyd. Til og begynne med lurte vi på om han hadde mageproblemer e.l, men no i etterkant tror eg at det var fordi han var sulten. det at vi trodde han hadde mageproblemer gjorde at eg kutta ut diverse matvareprodukter for å se om det hjalp. Det førte bare til veldig kluss i mitt kosthold, noe som også kan ha vært med å forårsaka lite melk i brystet. Eg prøvde mange kjerringråd for å få opp igjen produksjonen, men gikk veldig ofta rundt med tanken om at eg gav gutten min altfor lite mat. Og det er ingen god følelse. Prøvde alt fra havresuppe, ammete, vekking på natta, legge til ofta osv osv. Etterhvert blei det til at eg starta matinga med å gi han bryst fra begge sider og morsmelkerstatning når han begynte å bli vrang, for då var det ikkje noe igjen som han klarte få ut. På helsestasjonen sa di at detta var ok, men at eg kunne prøve å amme så lenge han ville. På sjukehuset hos jordmødrene meinte di at eg burde kjempe hardere (men då var løpet nesten kjørt allerede). Prøvde videre med å få opp produksjonen, men uten hell. Det heile blei bare meir stress enn kos. Til slutt så endte det opp med at Sander bare fikk morsmelkerstatning, då var han kanskje 3 mnd. Eg veit at mange sier at morsmelk er det beste for barnet pga utvikling og immunforsvar, og det tror eg virkelig på sjøl også. Men eg er 100% sikker på at min gutt også skal klare seg godt fordi om han har fått erstatning såpass lenge. Han ligger allerede forran utviklingen og vokser godt hver måned. Siden han har fått morsmelkerstatning såpass lenge så er vi begynt med grøt, middagsglass, fruktmos, smoothies osv. Eg tror også dette er veldig bra å få tildig slik at di kan utvikle et variert kosthold. No har vi vel og merka bare gidd Sander di som er fra 4mnd og oppover, men no er det vel snart på tide å hoppe over på 6mnd.

Ka erfaringer eller tanker har du ang morsmelk og morsmelkerstatning??

Eg føler meg lika vellykka som mor fordi om eg har gidd barnet mitt morsmelkerstatning fra tidlig alder. Det viktigaste er jo at barnet får den næringen og maten det trenger. Kunne eg velge ville eg selvfølgelig valgt å gidd han morsmelk til han vertfall var 6 måneder, men er desverre ikkje alltid man kan bestemme slikt sjøl. Nesten gang skal eg heller finne litt utav ka som kanskje gjør det og prøve andre råd, og muligesn litt hardere.

Mange sier at det blir så masse stress med å ha flaskebarn, fks koking at vatn, flasker og utstyr, og alltid ha det tilgjengelig. Dette er noe som vi syns har funka heilt greit for oss. Tenkte eg kanskje kan skrive litt om det i et anna innlegg seinare. 

Stine.

#mammablogg#flaskemamma#amming#morsmelk#baby#erfaringer#4 kommentarer

18.11.2013 kl.23:17

jeg er også "flaskemamma" og synes det funker veldig greit :)

når jenta mi var bare 2-3 uker begynte hun å hylskrike hver gang jeg la henne til brystet. hun skreik til hu var gjennomsvett og så ble hun så sliten at hun sovnet av før hun hadde fått spist noe i det hele tatt. dette var veldig frustrerende for meg og jeg stressa sinnsykt med ammingen, men produksjonen sank for hver gang jeg amma. prøvde å slappe av, drikke rikelig, legge henne til hver time og itillegg pumpe mange ganger dagen.. men ingen ting hjalp, til slutt hadde vi en dag hvor ungen var helt utrøstelig og vi fant ut at det måtte være pga sult, så vi kjøpte mme og ga henne ei flaske bare for å prøve.. ungen slukte all melka på rekordtid og sovna rett etterpå og sov nesten hele natta for første gangen, så det er tydelig at hun ikke hadde fått nok mat når jeg ammet. Nå får hun kun mme og er alltid mett og god, og jeg har oversikt over hvor mye mat hun får i seg hver dag. og kokingen av flaskene går kjempegreit, vi har nok flasker til at vi bare trenger å koke en gang om dagen og det tar jo ikke mer enn en 5minutter å vaske dem og kokingen går jo av seg selv : )

Stine Opedal

18.11.2013 kl.23:25

Anonym: Så flott å høre at det er fleire i samme situasjon :) syns ikkje vi skal ha dårlig samvittighet for å gi ungen vår mme.... sånn er det bare noen ganger! vi prøvde vertfall! Vi koker også flasker ein gang pr dag, ikkje alltid det heller... har ein god del. Vi liker mest mam anticolik flaskene :) eller virke som mini liker di best ogsåzzz sikkert pga tuten. Bruke avent også :)

Karoline Grønsdal

19.11.2013 kl.19:38

Jeg ammet Othelia til hun var 3 mnd, da ville ikke hun lenger ta pupp og jeg hadde ikke mye melk igjen. Kjente veldig på det presset om at morsmelk er det beste, og at en burde amme. Men for oss var det best og gå over på flaske og morsmelkerstatning. Hun nektet å ta pupp på slutten, og jeg følte at hun ikke fikk i seg nok mat, så da syntes jeg det var bedre med bare gå fult over på flaske. Syntes alt egentlig var enklere med flaske, for da kunne andre også mate henne. Othelia har jo aldri vært våken på natta, så dette å stå opp om natta og lage klar flaska har vi aldri gjort, så for oss var egentlig flaske bare enklere.

Othelia har alltid vært tidlig ute, og ligger langt foran i utviklingen og hun har heller aldri vært syk utenom feber i ett døgn, to uker etter hun begynte i bhg. Så dette at det er bedre for immunforsvar og sånt med morsmelk, har iallefall hatt lite betydning for hun. Hun har iallefall klart seg kjempe bra!! Hurra for at det finnes mme sier bare jeg! :D

Stine Opedal

19.11.2013 kl.22:26

Karoline Grønsdal: Så bra at det ikkje er bare meg. Føles sånn akkurat i det du må ta valget om å gi mme eller stresse på videre med å få det til å funke. Sander sover også heile natta og han er ein rolig gutt. Føler heller ikkje at han henger etter på noen som helst måte, og det er jo bra!:) så det skal nok gå fint!:) Var værst i begynnelsen selvføgelig... men men. Blir folk av unger som drikker mme også :D <3 Othelia er så nydelig!:)

Skriv en ny kommentar

Stine Opedal

Stine Opedal

27, Odda

Jente på 27 år fra Odda. Bor i Tyssedal (10min unna) ilag med verdens beste kjæreste og våre herlige unager; Sander Nathaniel (23.05.13) og Sofie Mari (20.05.16). Vi har også ein himmelskatt, Sebastian (23.05.15). Er utdanna frisør, men er for øyeblikket heimeværende husmor. Interessert i mote og interiør. Liker å være i bevegelse og sosialisere meg på fritida. Bloggen vil inneholde alt fra min hverdag til ting som interesserer meg. Kontakt: stineberg22@gmail.com Instagram: stiine22

Kategorier

Arkivhits