Stine Opedal - my life!
12.01.2014

Babymat

17:48 i Mat

I går lagde eg ein ny ladning med mat til Sander. Det virker som Sander liker heimalaga mat bedre enn glass fra butikken, og det forstår eg veldig godt. Har smakt på ein del av di glassa sjøl, og det er ikkje akkurat gourmetmat. Deler som regel det eg har oppskrifter på her på bloggen, men sist eg lagde hadde eg ikkje heilt snøring på kor mye eg hadde oppi av hver ingrediens.

Fruktmos:

 • 2 epler
 • 3 gulrøtter

  Del alt sammen(gulrøttene i mye lindre biter enn eplene). Damp til alt er mørt og mos massen.

Så lettvint og så godt! Kan spise som mellommåltid, dessert eller på grøten! Inspirert av speiltvillingene.

 

Grønnsakmos med et hint av torsk:

 • 10 småpoteter

Trenger nok ikkje så mange poteter, men igår måtte eg bruke opp litt før di blei stygge. Bruk gjerne søtpotet. Det skal være litt sunnere påstår "ekspertene". Eg har bare brukt søtpotet ein gang, bruker mest vanlige.

 • 3 gulrøtter
 • 1/2 kålrabi
 • 1 blomkål
 • 1 stykke torsk :)

  Torsk kan gjerne byttes ut med kylling. Mengden bestemmer du selv.

Kutt alt i biter. Damp alt sammen mørt og mos. Meine man ikkje trenge noe særlig meir framgangsmåte enn det ;)
Eg moser det først for hånd og så med stavmikseren:)

Har alt i avent beger om det skal i frysen eller barnematglass om det skal i kjøleskap.

Beger får du her og dampmaskina her. 

Det er bare til å bruke fantasien når du skal lage. Er du i tvil om ka barnet ditt kan spise sjekk med helsesøster =) Men valgmulighetane er ganske store.

Stine.

#mammablogg#babymat#mat#anbefaling#tips#oppskrifter



2 kommentarer

Ronja <3

12.01.2014 kl.23:50

Hjemmelaget er alltid best... ikke minst sunnest! Man vet jo aldri hva som kan dukke opp i de matglassene. Her for to uker siden fant ei venninne av meg glass (ja glasskår) i babymaten fra småfolk :O Og det tar faktisk ikke lang tid å lage hjemmelaget babymat om man har en komfyr (noe de fleste har) og en stavmikser eller noe å mose det med... om man så må bruke rotmoser manuelt ;) Synes du er flink jeg!! Bare tull å kjøpe når man får se mye ut i fra å lage selv ;)

Stine Opedal

13.01.2014 kl.12:49

Ronja <3: Så kjekt å høre!:) syns det er veldig kjekt å lage også! men om eg har lagd ein stor porsjon ein dag kjenner eg det i hånda;) men litt ekstra trening e vel greit! Den er jo litt dyr den naskina(sikkert verdt pengane) men klare meg endå!:) Sander e vertfall veldig fornøyd! anbefaler den med eple og gulrot altså..mmm :)

Skriv en ny kommentar

Stine Opedal

Stine Opedal

27, Odda

Jente på 27 år fra Odda. Bor i Tyssedal (10min unna) ilag med verdens beste kjæreste og våre herlige unager; Sander Nathaniel (23.05.13) og Sofie Mari (20.05.16). Vi har også ein himmelskatt, Sebastian (23.05.15). Er utdanna frisør, men er for øyeblikket heimeværende husmor. Interessert i mote og interiør. Liker å være i bevegelse og sosialisere meg på fritida. Bloggen vil inneholde alt fra min hverdag til ting som interesserer meg. Kontakt: stineberg22@gmail.com Instagram: stiine22













Kategorier

Arkiv







hits