Stine Opedal - my life!
29.01.2014

Oppskrift: Smoothie

11:13 i Mat

I går kveld etter treninga lagde eg deilig smoothie til meg og Ronnie. Lenge siden eg har lagd det no, tror eg må begynne å lage det litt oftere.

Du trenger:

  • 2 bananer
  • 5 dl jordbær
  • 2 dl blåbær
  • 2 dl appelsingjuice
  • Ca 2 dl kesam
  • 2 eggeplommer

    Framgangsmåten sier seg sjøl. Miks alt sammen i ein blender, hell på glass og pynt :)

.......og så er det bare å nyte! :)

Seinare idag komme bilder av min DIY kalender :)

Stine.

#mat#mammablogg#interiørblogg#oppskrift#smoothie#styrkedrikk2 kommentarer

silje

29.01.2014 kl.20:28

Hei! bare lurte på koffor du tar eggeplomme oppi ?

hørtes så skummelt ut! hahahah ka e hemmeligheten bak det ?:D

Stine Opedal

29.01.2014 kl.22:52

silje: Haha, det veit eg ikkje 100% sjøl heller, men det e mettande og har masse vitaminer og mineraler i seg. Beste svaret eg fann på nettet var detta:
Rå eggeplommer hører med til en sunn og mettende styrkedrikk. De inneholder høykvalitetsprotein og verdifulle fettsyrer samt mineraler, vitaminer og en rekke andre forbindelser som kroppen trenger. Eggeplommer gir oss hele spekteret av essensielle aminosyrer, og de er en ypperlig kilde til langkjedete, flerumettede fettsyrer som arakidonsyre, eikosapentaensyre (EPA) og dokoheksaensyre (DHA). Disse er blant annet nødvendige for en sunn utvikling av hjernen, synsorganene og blodåresystemet. Derfor bør særlig gravide, ammende og barn få i seg mat som inneholder mye av slike fettsyrer.

På grunn av plommens høye innhold av kole-sterol ble egg nærmest uglesett i en årrekke inntil flere studier tilbakeviste påstandene om at egg øker kolesterolnivået. Forskning har forøvrig ikke påvist noen klare sammenhenger mellom kolesterol i blodet og økt risiko for hjerte- og karsykdom.
Eggeplommer inneholder en del biotin. Dette B-vitaminet er meget sentralt i stoffskiftet siden det deltar i utnyttelsen av både karbohydrater, proteiner og fettstoffer. Det er gunstig å spise eggeplommene rå fordi varme kan ødelegge noe av fettstoffene og vitaminene. Du kan trygt spise rå eggeplomme fra norske egg uten å være redd for matforgiftning forårsaket av Salmonella. Her til lands har vi foreløpig ikke problemer med denne bakterien.

Du smaker det ikkje tror eg, så prøv;) eg bruker det ikkje i hver gang!!

Skriv en ny kommentar

Stine Opedal

Stine Opedal

27, Odda

Jente på 27 år fra Odda. Bor i Tyssedal (10min unna) ilag med verdens beste kjæreste og våre herlige unager; Sander Nathaniel (23.05.13) og Sofie Mari (20.05.16). Vi har også ein himmelskatt, Sebastian (23.05.15). Er utdanna frisør, men er for øyeblikket heimeværende husmor. Interessert i mote og interiør. Liker å være i bevegelse og sosialisere meg på fritida. Bloggen vil inneholde alt fra min hverdag til ting som interesserer meg. Kontakt: stineberg22@gmail.com Instagram: stiine22

Kategorier

Arkivhits