Stine Opedal - my life!
17.02.2016

Dødfødsler kan unngås!

Den siste tida føler eg at det har vært veldig mye fokus på dødfødsler, og bra er jo igrunn det. Det er virkelig på tida at man ikkje dysser det ned men får det fram i lyset. Mange av dødfødslene kunne nok vært unngått om man hadde fått forska meir på kem som var i risikogruppene og om jordmødrene kanskje var litt meir ydmyke, hørte på den gravide sine føleser. Noen ganger kan det kanskje lønne seg. Selvfølgelig ikkje alltid, men det er bedre å sjekke ein gang for mye enn ein gang for lite!

Når vi var på sjukehuset i Haugesund under fødselen med Sebastian fikk vi spørsmål om vi ville obdusere han eller ikkje. Vi hadde jo aldri vært i ein slik situasjon før så vi valgte å snakke med han som evt skulle gjøre det før vi bestemte oss. Denne mannen anbefalte oss å ikkje obdusere gutten vår fordi han meinte han mest sannsynlig hadde vært død i for mange timer i magen og at organene då hadde gått tapt. Om eg skulle valgt om igjen hadde eg aldri hørt på denna mannen. Om vi hadde valgt å obdusere Sebastian hadde vi vertfall prøvd (og kanskje vi hadde vært "heldige") og viss ikkje hadde vi jo vært lika langt som no: Ingen svar på koffor han døde.

Når eg har snakka med fleire som har vært i samme situasjon og folk som jobber for meir forskning for å finne ut koffor barn dør i magen har di fleste reagert på at vi blei råda til å droppe obduksjon.

Når eg ser tilbake på heile situasjonen, både før og etter Sebastian døde føler eg at vi har blitt totalt svikta! :(

Stine.Én kommentar

Elin

17.02.2016 kl.10:32

Eg synest bra dei tar opp dette tema om dødfødsel.

Håper finner ut kva gjøre unngå dødfødsel.

Og mista baby er det verst gjøre i livet.

Skriv en ny kommentar

Stine Opedal

Stine Opedal

27, Odda

Jente på 27 år fra Odda. Bor i Tyssedal (10min unna) ilag med verdens beste kjæreste og våre herlige unager; Sander Nathaniel (23.05.13) og Sofie Mari (20.05.16). Vi har også ein himmelskatt, Sebastian (23.05.15). Er utdanna frisør, men er for øyeblikket heimeværende husmor. Interessert i mote og interiør. Liker å være i bevegelse og sosialisere meg på fritida. Bloggen vil inneholde alt fra min hverdag til ting som interesserer meg. Kontakt: stineberg22@gmail.com Instagram: stiine22

Kategorier

Arkivhits